Investeringer og finansiel planlægning

Hvad er finansielle planlægning, og hvorfor er det så vigtigt?
Finansiel planlægning er processen med at bestemme hvordan man forvalter penge, investere, nuværende og fremtidige finansielle mål og den strategi, der skal gennemføres for at opnå dem.
Fordi vores mål og ønsker ændrer sig som vi gør er finansielle planlægning og investering en opgave, der er aldrig færdig. Hvordan vi er økonomisk stand til at nå disse mål, og den risiko, vi er villige til at tage for at komme dertil, betyder nødvendigvis, at eventuelle finansielle plan skal være skræddersyet til en person eller familie.
Finansiel planlægning begynder under hensyntagen til hver enkelt aktiver og passiver på dette særlige punkt i tid.
Aktiver kategori omfatter livsforsikring og monetære investeringer af enhver art, sammen med fysiske aktiver som et hjem, biler og andre elementer.
Passiver kan spænde fra personlige lån, kreditkort gæld og lån til få hårdt aktiver, såsom realkreditlån.
Næste er hvor kilder af løbende indkomst og stigninger i hårde aktiv rigdom træde i ligningen. Indkomst oftest er optjent af beskæftigelse, men andre kilder som muligt arvelodder, skal også tages i betragtning. Stigninger i hårde aktiv rigdom, såsom stigende huspriser, vil blive påvirket af generelle økonomiske forhold samt forbedringer af ejeren.
Herfra, tingene bliver vanskeligere, og det er her den sande planlægning begynder!
Vores bestemt fase i livet – vil uanset om vi er unge, gamle, eller et sted i midten–normalt føre os til at ønske en bestemt sæt af mål. Finansielle planlæggere nedbryde ofte vores livscyklus i forskellige faser. Hvilken fase vi er i bestemmes ofte af alder, men vil også være dikteret af hvor meget risikoen er vi villige til at påtage sig.
Yngre mennesker er oftest beskrevet som værende i en ophobning fase. Deres indtjening har endnu ikke ramt deres højdepunkt, men samtidig de stræber efter at opnå både hårde og bløde aktiver.
Eksempler her omfatter at gemme til et nyt hjem eller et barns uddannelse. Risiko antages her vil dæmpes af tidsbegrænsninger af disse mål samt enkelte risikovillighed. Generelt, jo længere den tidsramme, betragtes de flere investeringer i kategorien aggressive.
De øvrige faser udvide til midaldrende og videre til pensionering. Vores midaldrende år ofte finde os på toppen af vores indtjeningsevnen, med mange af vores tidligere mål tilfreds. Dette vil betyde større besparelser er mulige, og som tiden skrider frem til førtidspension, vores tolerance for risiko vil nødvendigvis mindske.
Finansiel planlægning tager alt dette i betragtning, og mere. Andre faktorer, herunder planlægning for sundhedspleje og andre forsikringsbehov, forberedelse til nødsituationer udgifter, skat og ejendom planlægning og lignende vil alle være en del af strategien.
Uventet stormfald kan også indtaste ind i billedet. Besparelse for pensionering bliver i stigende grad trækker vigtigt, da tiden arbejdsindkomst vil ende nærmere.
Alle disse variabler tilføjes betydningen af økonomisk planlægning på tværs af alle faser af ens liv. Det er et begreb, der omfatter din samlede finansielle billede–både i nutiden og i fremtiden.